Ether krijgt rake klappen na extra ICO-onderzoeken en regels

De prijs van ether, de munt van het Ethereum-netwerk is voor het eerst onder de grens van 500 dollar gedoken afgelopen zondag. De prijs is in 24 uur tijd met 26 procent gedaald van 580 dollar naar 460 dollar. De boosdoener van de plotse koersval is verder onderzoek tientallen initial coin offerings (ICO).

De Securities and Exchange Commission (SEC) opent een onderzoek naar verschillende ICO’s die de afgelopen maanden zijn gelanceerd. De strenge onderzoeken hebben een impact op alle cryptomunten, maar vooral de Ethereum-community heeft er het meest last van. Heel wat ICO’s worden namelijk gebouwd bovenop het Ethereum-platform.

Wanneer gebruikers een nieuwe token willen op de Ethereum blockchain, moeten ze ethers kopen. Agressievere regels rond de ICO-boom, die ondertussen al flink klappen krijgt, zorgt ervoor dat de waarde van ether flink daalt.

Andere cryptomunten zoals Bitcoin, Litecoin, Monero en Dash hebben allemaal tussen de 5 en 15 procent verloren. De sterke daling van ether zorgt ervoor dat traders steeds meer schrik krijgen. Volgens analisten is dit niet langer een dip, maar een duidelijke trend dat prijzen en volumes wekelijks lager worden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home