Foxconn bouwt Finney: ’s werelds eerste blockchainsmartphone

Wie vandaag ergens het woord ‘blockchain’ vermeldt, mag erop rekenen dat geld geen probleem wordt. Finney, ’s werelds eerste blockchain smartphone van Sirin Labs, wordt volgens Bloomberg door Foxconn gebouwd zodat de 25.000 pre-orders kunnen worden uitgeleverd.

Sirin Labs heeft samen met de ontwikkeling van ’s werelds eerste blockchain smartphone een Initial Coin Offering (ICO) gelanceerd in december 2017. In een recordtijd haalde Sirin Labs hiermee 158 miljoen dollar op voor de verdere ontwikkeling van de smartphone.

De Finney smartphone maakt het mogelijk om digitale munten op te slaan zonder dat ze transactiekosten moeten betalen. Dit betekent dat je niet langer een USB-stick moet meenemen met je digitale portefeuille. Alles staat voortaan op je smartphone.

Met de Finney smartphone kan je overigens zonder wisselbureau digitale munten converteren. De telefoon zou het ook mogelijk maken om eenvoudiger te winkelen op websites. Je kan zelfs een hotspot openen met je telefoon die vervolgens beschikbaar wordt gesteld bij andere gebruikers door middel van digitale tokens. Beveiliging is voorzien via irisscanner of vingerafdruk, maar een wachtwoord is ook nog steeds mogelijk.

Er werden al 25.000 bestellingen geplaatst voor de telefoon, die nu door Foxconn wordt gebouwd. Een lanceringsdatum is er nog niet, maar Sirin Labs mikt op verkoop in specifieke landen zoals Turkije en Vietnam, voordat het verder kijkt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home