Bedrijven omarmen SaaS sneller dan ze het kunnen beveiligen

In een rapport van iboss en Vanson Bourne blijkt dat 64% van de IT decision makers geloven dat hun organisatie SaaS sneller omarmt dat het die diensten ook kan beveiligen. Ondanks deze evolutie geeft amper 49% van de IT-leiders aan om daar iets aan te doen.

SaaS is booming business voor de digitale transformatie van bedrijven, maar een grondige integratie en beveiliging van de diensten is van cruciaal belang om succes te oogsten. Je kan nu eenmaal niet clouddiensten op dezelfde manier benaderen als on-premise tools. IT-leiders moeten ermee rekening houden dat ze budget voorzien voor extra management- of veiligheidskosten dat hand in hand gaat met SaaS.

Het grootste voordeel van SaaS is dat bedrijven werken op verplaatsing mogelijk maken. In het rapport staat dat 99% van hen ook werknemers hebben die het effectief doen. Opvallend detail hier is dat 82% een bepaalde SaaS-app heeft gebruikt buiten de VPN van het bedrijf omwille van restricties.

94% van de ondervraagden hebben echter nog andere problemen met de verhuis naar de cloud. Hun voornaamste zorgen zijn: data privacy (61%), onderhoudskost (41%), migratiekost (35%), compliance met data protection (31%) en ingewikkelde infrastructuur (25%).

Ondanks de vraagtekens rond veiligheid, zit SaaS in een stijgende lijn. Gemiddeld gezien zegt 21% van de ondervraagden dat ze apps gebruiken in een SaaS-omgeving. Binnen twaalf maanden zal dat cijfer volgens het rapport stijgen naar 28% en binnen 24 tot 36 maanden richting 36%.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home