Bitcoin-hype verdwijnt als sneeuw voor de zon

bitcoin

Nadat de hele wereld begin 2018 getuige was van de gigantische piek van bitcoin net onder de 20.000 dollar, staat de munt ondertussen ietwat stabiel op 8.000 dollar. De hype gaat stilaan liggen, er wordt steeds meer geregulariseerd en er zijn talrijke ICO’s om ineens mee rekening te houden.

Het is de Wall Street Journal die de kat aan de bel bindt. Volgens Google Trends is het aantal zoekopdrachten rond bitcoin gedaald met 80 procent vergeleken met eind vorig jaar. Ook wat betreft het dagelijks verhandelde volume ligt deze maand 70 procent lager dan de meest actieve dagen van eind vorig jaar, volgens Bitcoinity.

Deze flinke daling in handelingen rond bitcoin laat zich duidelijk voelen bij Coinbase op vlak van app-downloads. Eind vorig jaar stonden zelfs op één wat betreft meest gedownloade apps in de Apple App Store. Een zoekopdracht leert ons dat ze nu niet eens bij de 200 meest populaire apps zitten.

De WSJ benadrukt dat crypto die-hards nog steeds heel intens handelen in digitale munten. Het zijn voornamelijk de kopers die eind vorig jaar voor het eerst hebben geïnvesteerd, die nu met flinke verliezen zitten en hun vingers hebben verbrand. Zij blijven nu liever weg tot de markt stabiliseert, of willen er niets meer mee te maken hebben.

Er zijn ook wel heel wat groepen die volgens het HODL-principe werken, ‘hold on for dear life’. Zij zijn ervan overtuigd dat de instorting maar tijdelijk is en dat de toekomst rooskleurig oogt. Het valt nu af te wachten of er genoeg zijn met deze denkwijze om cryptomunten opnieuw de lucht in te schieten.

DataTrek Research meldt verder nog dat bitcoin niet anders is dan eender welke nieuwe opkomende technologie. Het vereist incrementele adoptie van nieuwe gebruikers om in waarde te kunnen groeien.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home