Spaanse grootbank lanceert blockchain-app voor internationale betalingen

Eind maart berichtten we al over Santander, de grootste Spaanse bank, die in samenwerking met Ripple een blockchaingebaseerde service wilde lanceren voor internationale betalingen. Vandaag is de dienst actief onder de noemer Santander OnePay FX.

Santander OnePay FX is eind vorige week live gegaan voor eindgebruikers in Brazilië. De dienst wil de verloren tijd tussen internationale banktransfers drastisch verminderen. Op dit ogenblik duurt het gemiddeld twee dagen voordat de transactie in orde is. De nieuwe dienst moet het op twee uur mogelijk maken. Afhankelijk van de ontvangende bank kan het zelfs instant gebeuren, zonder vertraging.

Om deze service mogelijk te maken, maakt het gebruik van xCurrent. Deze tools worden geleverd door fintechbedrijf Ripple en maakt het mogelijk om in realtime grenzeloos betalen mogelijk te maken met end-to-end tracking.

Naast Brazilië is de dienst ook binnenkort beschikbaar in Spanje, Polen en de UK en werkt Santander hard aan verder uitbreidingen in andere landen over de komende maanden. Met de lancering van de Santander OnePay FX-app hoeven klanten tijdelijk geen extra kosten te betalen per transactie.

Zeker voor Brazilië is de nieuwe app belangrijk, omdat voor hen nu direct duidelijk is wat het exacte bedrag zal zijn dat de ontvanger krijgt op het moment dat de transactie wordt voltooid. Deze informatie wordt tot nu toe door heel weinig banken gegeven.

Initieel zal Santander OnePay FX volgens ZDNet enkel transacties in ponden toelaten van Brazilië naar de UK, met een maximumbedrag van 3.000 dollar. Tegen de zomervakantie moeten klanten ook euro’s kunnen verzenden naar Spanje. Andere landen moeten wachten tot de tweede jaarhelft. dollars naar de U.S. verzenden vanuit Brazilië kan pas vanaf 2019.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home