Telenet-klanten bellen binnenkort over 4G en wifi

Telenet

Telenet introduceert binnenkort ‘Voice over LTE’ en ‘Voice over wifi’ op zijn netwerk, zodat klanten niet langer beperkt zijn tot het 2G- en 3G-netwerk. Dat verbetert het belbereik, in het bijzonder in ruimtes met dikke betonnen muren of isolatie.

Voorlopig is de uitrol van Voice over LTE/wifi nog erg beperkt. Alleen eigenaars van een iPhone X, Samsung Galaxy S8 en S9 zullen er in eerste instantie vanaf deze zomer gebruik van kunnen maken. De uitrol gebeurt gefaseerd, zodat de operator de capaciteit en kwaliteit kan monitoren.

Telenet zegt nog in gesprek te zijn met verschillende andere smartphonefabrikanten en zal het aantal compatibele toestellen in de komende maanden verder uitbreiden. Tegen eind 2018 mikt de operator op 100.000 actieve gebruikers.

Voice over LTE/wifi biedt een betere geluidskwaliteit en laat toe om tijdens het bellen ook nog verder te surfen. Tijdens een telefoongesprek kiest de smartphone automatisch het meest geschikte netwerk. De functionaliteit is weliswaar vergelijkbaar met de Triiing-app van Telenet, maar is volledig geïntegreerd in de smartphone en werkt native met de standaard telefoon-app.

Netwerkverbeteringen

Naast Voice over LTE/wifi kondigde Telenet vandaag ook zijn intrede op de IoT-markt aan. De nieuwe diensten worden mogelijk gemaakt dankzij de netwerkverbeteringen die Telenet recent heeft uigevoerd. In de afgelopen jaren investeerde de operator 500 miljoen euro in de verbetering van zijn vaste kabelnetwerk. Daarnaast pompte het nog eens 250 miljoen euro in een vernieuwing en uitbreiding van het Base-netwerk, dat het in 2015 in handen kreeg.

Ook het thuisnetwerk van de klanten wordt voortdurend verbeterd. Zowel met het aanbod van extra access points of powerlines om de dekking in huis uit te breiden, als vernieuwing van de modem. Dit najaar brengt Telenet zijn nieuwe Docsis 3.1-modem op de markt met 802.11 ac Wave 2-wifi en 4×4 MU-MIMO.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home