Orange start heel binnenkort met bellen over 4G en wifi

Orange

Orange pakt Telenet op snelheid met de uitrol van bellen over 4G (VoLTE) of wifi (VoWifi). Dankzij deze techniek zijn klanten niet meer beperkt tot het 2G- en 3G-netwerk om een oproep te ontvangen. Tegelijk blijf je een actieve internetverbinding hebben wanneer je belt.

Eergisteren kondigde Telenet op een persconferentie de beschikbaarheid van bellen over 4G of wifi aan. Alleen Telenet-klanten met een iPhone X, Samsung Galaxy S8 en S9 zullen er in eerste instantie vanaf deze zomer gebruik van kunnen maken. Orange werkte blijkbaar ook in alle stilte aan deze techniek. De CEO van Orange België, Michaël Trabbia, tweette dit gisterenavond de wereld in.

Vandaag bevestigt Orange aan Techzine dat het heel binnenkort met de uitrol start van VoWifi en VoLTE in België. Meer details volgen snel. Hiermee steken ze Telenet de loef af. Proximus ging echter al eind 2016 met de primeur lopen van VoLTE in Belgie.

VoWifi en VoLTE

Wat betreft VoWifi is Orange wel de eerste in België om het actief uit te rollen zonder dat je een extra app nodig hebt op je smartphone. De provider kiest zelf of het 4G of wifi gebruikt voor de oproep op een compatibel toestel.

Bellen over 4G of wifi biedt een betere geluidskwaliteit en laat toe om tijdens het bellen ook nog verder te surfen. Tijdens een telefoongesprek kiest de smartphone automatisch het meest geschikte netwerk. Vooral VoWifi kan klanten helpen die in een sterk geïsoleerd gebouw werken of waar een kooi van Faraday actief is.

We weten nog niet welke toestellen compatibel zullen zijn bij de lancering. Omwille van de plotse aankondiging hebben we bij Orange om meer informatie gevraagd. We updaten dit stuk van zodra we meer details hebben.

 

UPDATE 08/06: Orange heeft de dienst vandaag gelanceerd. Lees hier alle details rond compatibele toestellen en hoe je het kan inschakelen.

 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home